in ,

10 kihagyhatatlan múzeum, ha Berlinben jársz!

A múzeumlátogatás nem feltétlenül tartozik a férfiak kedvenc időtöltései közé. Mégis, ha legközelebb Berlinben jársz, és a söröskorsók füle helyett a kulturális intézmények bejáratának kilincsét is megmarkolnád, akkor következzen hozzá egy kis útravaló.

Egészen hihetetlen, de a német fővárosban több mint 170 múzeum található. A berliniek annyira komolyan veszik az emlékállítást, hogy saját múzeum-szigettel rendelkeznek, amely az 5 legnevesebb tárlatnak ad otthont.

Számos lélegzetelállító emlékmű és kiállítás sorakozik fel a város zűrzavaros történelméből, az ókortól kezdve a náci uralmon és a berlini falon át egészen a legmodernebb korokig. Most következzen az a 10, amit kár lenne kihagyni a berlini tartózkodásod alatt.

1. Neues Múzeum

Az intézmény a már említett híres Múzeum-szigeten található. A gyűjteményben többek között rengeteg évezredes leletek tekinthetők meg a kőkorszaktól az ókori Egyiptomig. Legnagyobb kincsük egy Nefertiti mellszobor, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat.

Mennyibe kerül? A személyes belépők 12 eurótól kezdődnek, de 18 euróért a teljes Múzeum-sziget bejárható.

2. A Terror topográfiája

A kiállítás képeken, hanganyagokon és videókon járja körül a náci Németország által elkövetett borzalmakat. A gyűjteménynek külön hátborzongató hangulatot ad, hogy a múzeum ugyanazon a helyszínen található, ahol egykor az állami titkosrendőrség, az SS és a Reich Biztonsági Főhivatala volt.

Mennyibe kerül? A belépés ingyenes.

3. Bode Múzeum

A művészet szerelmeseinek fellegvára. Festmények, szobrok, iparművészeti alkotások, illetve időszaki tematikus kiállítások várják a betévedőket. Érdemes megjegyezni, hogy a múzeum igen felkapott, így csúcsidőszakban elképzelhető, hogy kissé nehézkesebb a bejutás.

Mennyibe kerül? A személyes belépők 10 eurótól kezdődnek, de 18 euróért a teljes Múzeum-sziget bejárható.

4. Zsidó Múzeum

Berlin egyik leglátogatottabb múzeuma három épületből áll, és a németországi zsidó közösség társadalmi, politikai és kulturális történetét járja körbe.

Mennyibe kerül? A felnőtt belépők 8 eurótól, a családi jegyek 14 eurótól kezdődnek, míg a gyermekek 6 éves korig díjmentesen látogathatják az intézményt.

5. Fal Múzeum – Checkpoint Charlie

A múzeum természetesen a berlini falnak állít örök mementót, annak leghíresebb katonai ellenőrző pontjával (Checkpoint Charlie) egyetemben.

Mennyibe kerül? A felnőtt belépőjegyek 14,5 euróról indulnak.

6. Pergamon Múzeum

Európa egyik leghíresebb antik gyűjteményének ad otthont az intézmény, melynek fő látványossága (és egyben a múzeum névadója is) a Pergamoni Zeusz-oltár.

Mennyibe kerül? A személyes belépők 12 eurótól kezdődnek, de 18 euróért a teljes Múzeum-sziget bejárható.

7. Az áldozatul esett európai zsidók emlékműve

Az éjjel-nappal látogatható alkotás a Brandenburgi kapu közelében helyezkedik el mintegy 19000 négyzetméter terjedelemben.

Mennyibe kerül? Az emlékmű ingyenesen látogatható.

8. Altes Múzeum

A Régi Múzeum az ősi etruszk, római és görög korokból származó leleteket mutatja be.

Mennyibe kerül? A személyes belépők 10 eurótól kezdődnek, de 18 euróért a teljes Múzeum-sziget bejárható.

9. Régi Nemzeti Galéria

Impozáns szobrok és festmények gyűjteménye a neoklasszicizmustól az impresszionizmuson át a modernista művészetig.

Mennyibe kerül? A személyes belépők 10 eurótól kezdődnek, de 18 euróért a teljes Múzeum-sziget bejárható.

10. Fal Múzeum – East Side Gallery

A múzeum 13 tematikus szobán kalauzolja végig a látogatókat, bemutatva azokat a történelmi momentumokat, amik a fal felépítéséhez, majd lerombolásához vezettek.

Mennyibe kerül? A felnőtt belépők 12,5 eurótól kezdődnek.

Minden vélemény számít:

Gumiégető lesz a hamarosan debütáló Lexus RC F Track Edition

40 blogbejegyzés ötlet a minőségi üzleti blogoláshoz!