in

10 kihagyhatatlan HBO sorozat, amit mindenképp érdemes megnézned!

HBO

A prémium kábel- és műholdas TV-hálózat Home Box Office (HBO), 1972 óta szorakoztatja filmjeivel a nagyközönséget. 

Azonban attól a pillanattól kezdve, hogy az első eredeti HBO sorozat, az Oz megjelent, a televíziózás elkerülhetetlen tendenciává vált a tengerentúlon és lassan az egész világon is. Sőt, a Maffiózók (The Sopranos), a Drót (The Wire) és a Deadwood után egészen más szintre lépett.

Más növekvő tendenciát mutató TV-hálózatok, például a Netflix, a Hulu és az Amazon szintén fenomenális sorozatokat vettek fel a palettájukra az utobbi időkben, ám a HBO sikerét egyikkel sem lehet összehasonlítani. 

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a Trónok harca (Game of Thrones) nem hasonlítható össze egyetlen más sorozattal sem. Óriási alkotás és egyértelműen az első számú az HBO legjobb sorozatainak listáján és nagyon hosszú ideig az is lesz.

A Trónok harca filmsorozatot követő kilenc további TV-műsor, amelyek a legjobb HBO sorozatok közé tartoznak, az HBO GO-n és az HBO műsorán is elérhetők.

  1. Trónok harca

Play
Forgalmazó: HBO
Slider

Kategória: kaland, dráma, fantázia

George R.R. Martin fantázia regénye alapján készült a Trónok harca sorozat, amelyet David Benioff és D. B. Weiss “igazította” a képernyőhöz. A sorozat premierje 2011-ben volt, és nyolc évadon át izgulhattuk végig a királyságok ármánykodását és harcát.

A sorozat Westeros és Essos kitalált területein játszódik, a középkorhoz hasonló időszakban, fantasztikusan szép és ikonikus helyszíneken. 

A történet több cselekmény vonalát fonja össze, köztük egy polgárháborút is és a sok ház közötti ármánykodást a hét királyság vastrónjának a megszerzéséért. 

  1. A törvény nevében (True Detective)

Play
Forgalmazó: HBO
Slider

Kategória: Bűnügyi, dráma, rejtély

Antológiai sorozat, amelyben a rendőrség kivizsgálja az érintettek személyes és szakmai titkait. 

  1. Szilícium-völgy (Silicon Valley)

Play
Forgalmazó: HBO
Slider

Kategória: Vígjáték

A csúcstechnológiájú Szilícium-völgyben a modern aranyláz közepette, a sikerhez leginkább képzett emberek kevésbé képesek kezelni a sikert

Egy olyan vígjáték ez, amelyet részben Mike Judge Szilícium-völgyi mérnökként szerzett tapasztalatai ihlettek az 1980-as évek végén.

  1. Az alelnök (Veep)

Play
Forgalmazó: HBO
Slider

Kategória: Vígjáték

Selina Meyer volt szenátor elfogadta az Egyesült Államok alelnökének pozícióját. A munka nem olyan, mint ahogyan azt elképzelte és amire figyelmeztették. 

A „Veep” végigköveti Meyert és munkatársait, amikor megpróbálnak örökséget hagyni az ország történelmében anélkül, hogy beleakadnának a Washingtont meghatározó napi politikai játékokba.

  1. Félig üres (Curb Your Enthusiasm)

Play
Forgalmazó: HBO
Slider

Kategória: Vígjáték

Larry David nem panaszkodhat, hiszen mindene megvan: szerető feleség, jó barátok, sikeres karrier, nagyszerű otthon … de vajon mi lehet a baj Larry David számára? 

A Seinfeld társalkotója, Larry David főszereplőként jelenik meg ebben a vidám, kilátás nélküli vígjáték-sorozatban, amely életének nyomasztó, önértékelő ábrázolását mutatja be.

  1. Drót (The Wire)

Play
Forgalmazó: HBO
Slider

Kategória: Bűnügyi, dráma, thriller

Baltimore városának kábítószer-jelenetei láthatjuk a bűnügyi sorozatban. A kábítószer-kereskedők és a bűnüldözők szemével tekinthetünk be a mindennapjaikba.

  1. Maffiózók (The Sopranos)

Play
Forgalmazó: HBO
Slider

Kategória: Bűnügyi, dráma

Innovatív pillantást vethetünk a kitalált maffia Capo Tony Soprano életébe, de további perspektívát is adnak az intim beszélgetések, amelyeket Tony folytat a pszichoterapeutájával. 

Tony-t láthatjuk munkahelyén, otthonában és a terápiában. A fekete humor pillanatai átfedik ezt az agresszív drámát, amely valósághűen próbálja visszaadni a maffiavezér mindennapjait. Egyértelmű, hogy a Maffiózók (The Sopranos) a valaha készült egyik legjobb sorozata az HBO-nak, nem véletlenül kapott 21 Emmy-díj jelölést a legjobb drámai sorozat kategóriában, és ezek közül hatszor nyert is.

  1. Deadwood

Play
Forgalmazó: HBO
Slider

Kategória: Bűnügyi, dráma, történelmi

A történet szerint Deadwood városa Dél-Dakotában helyezkedik el és a Custer mészárlás utáni hetekben járunk a törvénytelen, a bűncselekményektől hemzsegő és a korrupcióval átitatott városkában. 

  1. Gengszterkorzó (Boardwalk Empire)

Play
Forgalmazó: HBO
Slider

Kategória: Bűnügyi, dráma, történelmi

Az 1920-as évek alkoholtilalmi korszakában Enoch “Nucky” Thompson, az Atlantic megye, Atlantic City és New Jersey pénztárosának a történetét láthatod, ha megnézed a Gengszterkorzó sorozatot. 

A gengszterekkel fenntartott kapcsolatai, valamint a politikai kapcsolatok miatt a szövetségi kormány érdeklődést mutat iránta. Életstílusa ellentmondásban áll pozíciójával, és kapcsolatai mellett a térségben ellenségek is vannak.

  1. Westworld

Play
Forgalmazó: HBO
Slider

Kategória: Sci-fi, dráma

A filmtörténet a fiktív Westworld világban játszódik, egy technológiailag fejlett vadnyugati témájú vidámparkban, melyet androidok laknak és a jól fizető vendégek kedvükre cselekedhetnek következmények nélkül .

Minden vélemény számít:

A Ford Mustang Mach-E 1400 egy igazi “Drift szörnyeteg” hét elektromos motorral!

Binotto – A Ferrari projektet felül kell vizsgálni, de az emberek elbocsájtása nem megoldás!