in

10 kihagyhatatlan brit úti cél 2019-re

A TripAdvisor, azaz a világ legnagyobb utazási oldala a Travelers’ Choice Awards keretében minden évben megválasztja Nagy-Britannia 10 legvonzóbb turisztikai célpontját.

A zsűrizés igen szigorú, a döntnökök 12 hónapon keresztül vizsgálják az aspiráns városok szállodáit, éttermeit, illetve a vendégek tapasztalatait. Nézzük, mit ajánlanak nekünk idénre.

1. London

Nem meglepő, hogy a brit főváros foglalja el a legelőkelőbb helyet a tízes listán. Végtére is a mindig nyüzsgő metropolisz olyan ikonikus nevezetességeknek ad otthont, mint a Big Ben, a Tower Bridge, a Buckingham-palota vagy a káprázatos parlament épülete, hogy csak a legismertebbek kerüljenek említésre.

Annak ellenére, hogy London nem tartozik az olcsó városok közé, a szolgáltatók rengeteg kedvezményt biztosítanak a családok és csoportok számára.

2. Edinburgh

Ha szereted az olyan utcákat, tereket, épületeket, amiket megérintett a történelem levegője, akkor Edinburgh nem fog csalódást okozni.

A festői macskaköves utcák, az ódon kastély és az égbenyúló fakó tornyok szinte a középkort varázsolják a látogatók szeme elé. Edinburgh kihagyhatatlan a lovagregények szerelmeseinek.

3. Liverpool

A város egyetlen másodpercre sem áll meg, számos klub, pub és bár színesíti a futballcsapatáról is híres települést. Az éjszakai szórakozást illetően az egyik legkedveltebb úti cél a világon.

Liverpool azonban a kultúra szerelmeseiről sem feledkezik meg: a kiállítások mellett a Beatles zenekarnak is méltó emléket állítottak.

4. Glasgow

A város amolyan Jolly Joker a turisták számára: minden itt megszálló vagy átutazó megtalálja a maga számítását.

Művészeti galériák, tudományos központok, múzeumok, de laza bárok és elegáns éttermek is színesítik Glasgow összetéveszthetetlen utcáit.

5. Belfast

Észak-Írország ékszerdoboza a csodáktól hemzsegő Belfast, aminek külön esszenciát ad, hogy a Trónok harca egyes jeleneteit a városban forgatták.

A festői kastély és a Titanic múzeum meglátogatása nemcsak kötelező, de feledhetetlen program is.

6. Bath

A város híres római fürdőiről és lélegzetelállító építészetéről, luxus szállodáiról és hangulatos bárjairól.

Bath mesébe illő szépségére az UNESCO is felfigyelt, a várost a világörökség részévé nyilvánították.

7. Wight-sziget

Az Egyesült Királyság egyik legkiemelkedőbb családbarát célpontja kétségtelenül a Wight-sziget.

A káprázatos homokos strandok, a játszóterek és a hívogató, árnyas parkok a szülők kedvencévé emelték a települést.

8. York

York rengeteg lenyűgöző látnivaló otthona, amik legtöbbje ráadásul térítésmentesen látogatható. A város tehát kifejezetten pénztárcabarát úti cél lehet mindazok számára, akik alacsony költségvetésből szeretnék kihozni az utazásukat.

A York Minster bonyolult építészeti megoldásai és elegáns belső terének megtekintése kihagyhatatlan kulturális programnak ígérkezik.

9. Manchester

A város híres folyton nyüzsgő szórakozóhelyeiről és éttermeiről, így számíts arra, hogy Manchesterben sosem leszel egyedül.

Mindemellett a település nem fukarkodik a kulturális látnivalók terén sem: lépten-nyomon múzeumokba és galériákba botlik az arra járó.

10. Jersey

Jersey már-már egy mediterrán kisváros hangulatát érezteti a vendégekkel. A kellemes megjelenésű napfényes strandok, a hangulatos szállodák és éttermek, az étel- és italkínálat egészen elfeledteti velünk, hogy Nagy-Britanniában járunk.

Ha egy csepp délies hangulatra vágysz némi angol előzékenységgel és etikettel fűszerezve, akkor Jersey a tökéletes választás.

Minden vélemény számít:

Mi köze van a magyaroknak az elektromos autókhoz? A villanyautók érdekes története!

Káprázatos lesz a világ legnépszerűbb sportkupéja. Jövőre érkezik a Mustang Shelby GT500