in

10 dolog, ami nem hiányozhat egy modern és stílusos férfi ruhatárából

Divatok jönnek és mennek, stílusok emelkednek az égig, majd egy szempillantás alatt a porba hullnak. Van azonban tíz olyan dolog, amelyen nem fog az idő vasfoga, és semmilyen körülmények között nem hiányozhat egy modern férfi szekrényéből.

1. Egy passzos farmernadrág

Minden férfinek szüksége van egy farmernadrágra, mely a hétköznapibb viselettől a kissé ünnepélyesebb alkalmakra is megfelel. Figyelj rá, hogy a vásárlásnál a cél a neked megfelelő stílus megtalálása legyen.

Teljesen mindegy, hogy fekete, fehér, kék vagy koptatott, a lényeg, hogy laza, kényelmes és megfelelően illeszkedő legyen. (A szára ne lógjon a földre, a dereka pedig ne ráncosodjon hátul, mikor belefűzöd az öved.)

2. Sima fehér póló

A tisztaságot, igényességet sugárzó szimpla környakú fehér pólóval bizonyosan nem tudsz mellélőni. Szinte nincs olyan ruhadarab, melyhez nem menne, így nyugodt szívvel viselheted a zakó alatt, kedvenc farmereddel vagy nyáron rövidnadrággal.

3. Egy elegáns öltöny

Nem, a ballagásod óta a szekrényben porosodó nem lesz megfelelő. Egy modern és igényes férfinek szüksége van egy méretre készült, bármilyen hivatalosabb eseményen viselhető öltönyre. Szóval felejtsd el a bevásárlóközpontok ruharészlegén felbukkanó, előre legyártott zakót és nadrágot, ezek sosem fognak tökéletesen passzolni rád.

4. Egy tökéletes ing

De ha nem elégszel meg ennyivel, akkor mindjárt kettőre is beruházhatsz. Egy klasszikusabb stílusúra a hivatalos megmozdulásokra, illetve egy könnyebb, lazább stílusúra a hétköznapokra. Az ing kiválasztásánál figyelj a nyakméretre (a legfelsőbb gombot is képes legyél begombolni), a vállméretre és a hosszra.

5. Bőrkabát

Itt ne a felvarrókkal, szegecsekkel és láncokkal kivert bőrdzsekire gondolj, inkább egy stílusos, elegáns kabátra. Való igaz, hogy a bőrcuccok nem túl olcsók, ámbár az ilyen ruhadarabok roppant tartósak. Nem ritka, hogy egy bőrkabát évtizedeken át szolgálja a gazdáját.

6. Alkalmi cipő

Ha abban konszenzus van, hogy egy elegáns öltönyre szükséged van, akkor nem is lehet kérdés: az alkalmi cipőnek is ott a helye a ruhatáradban. Ne engedd, hogy a neve megvezessen! Nyugodtan viseld a kedvenc farmeroddal és egy fehér pólóval, a hatás nem fog elmaradni.

7. Egy mindent elnyelő táska

Ha fizikailag lehetséges lenne, valószínűleg mi, férfiak mindent a farzsebünkben hordanánk. Iratok, telefon, töltő, lakáskulcs, slusszkulcs, forgalmi engedély és társaik. Mivel a zsebek rendelkezésre álló űrtartalma korlátozott, így nem árt, ha van a polcodon egy elegáns táska.

Figyelj rá, hogy – hacsak nem kirándulni készülsz – ne válassz orbitálisan nagy méretet. Egy kisebb háti- vagy oldaltáska tökéletes lesz.

8. Fehér edzőcipő

Tavasz, nyár, ősz, délelőtt, délután vagy este, teljesen mindegy. A fehér edzőcipő remek választás a kötetlenebb programokra. Nem utolsó sorban egy tikkasztó, kánikulás nyári napon igencsak higiénikus.

9. Elegáns pulóver

A neves sportszergyártók kétségkívül igen laza és kényelmes felsőruházatokat állítanak elő. Ám ezen felül legyen egy stílusos, igényes pulóvered is a ruhatáradban, amit ing fölött tudsz viselni a némileg emelkedettebb alkalmakon.

10. Napszemüveg

Szigorúan véve természetesen a napszemüveg nem ruhadarab, de letagadhatatlanul öltöztet, így ott a helye a tízes listán.

Némileg embert próbáló feladat megtalálni a tökéletes, arcformádhoz passzoló szemüveget (kerek, négyzetes, téglalap, pilóta), de ha sikerül kiválasztanod, akkor a jövőben konzekvensen ragaszkodj a típushoz.

Minden vélemény számít:

Miért fontos az önbizalom a karriered kapcsán? 6 tipp az önbizalomhiány leküzdésére!

Hogyan indíts és futtass fel egy sikeres férfi klubot?