Miért fogyasszunk chia magot?

A chia mag vagyis az azték zsálya apró magvacskáinak fogyasztása egyre elterjedtebb. Sokan a legegészségesebb ételnek tartják. Ezt több tanulmány is alátámasztotta.

Mit művel testünkkel a chia mag?

A chia mag fogyasztásával egészségesebbé tehetjük szívünket. A Clevelandi Klinika kisérletei kimutatták, hogy a cukorbetegségben szenvedőknél javítja a vérnyomást és csökkenti a a rossz koleszterin és a triglicerid szintjét.
A chia mag Omega zsírsavakat tartalmaz, mely szintén rendkívül jó hír szívünk egészségének. Fogyasztásával javul a vérkeringés és normalizálódik a vérnyomás. Ennek köszönhetően számos szív- és érrendszeri probléma megelőzhető.
Immunerősítés szempontjából az azték zsálya magok szintén hasznosak. Fontos vitaminokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Értékes összetevői tápláló hatásúak és csodás hatással vannak a szervezetünkre. Biztosítja a megfelelő anyagcserét és emésztést is.
A bőr, a haj és a köröm is ép és egészségessé válik a chia mag hatására.
Fogyás, illetve testsúlyszabályozás szempontjából is fantasztikus eredmények érhetők el. Az aprócska magok folyadékkal érintkezve bezselésednek, ennek köszönhetően hosszú ideig megmarad a teltségérzet. Jelentős mértékben csökkentik az éhségérzetet.

Javítja az állóképességet!

Az aztékok és a maják a chia magokat energianövelőként fogyasztották. Ezek az apró magok javíthatják a sportteljesítményt is. Kiváló minőségű növényi fehérje tartalma miatt sportolók számára fantasztikus táplálékkiegészítő.
A chia mag fogyasztása mindenki számára ajánlott. Jótékony hatásai rövid időn belül észlelhetők.  Alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is fogyaszthatják. Egész napra elegendő energiát biztosít ez az apró mag.

Leave a Reply